Un desert moale, gingaș și delicios care va fi pe placul tuturor!
Ingrediente

 • 4 ouă
 • 120 g de zahăr
 • 120 g de făină
 • 200 g de unt
 • 380 g de lapte condensat
 • 100g alune (să nu fie sărate) sau alte nuci

MOD DE PREPARARE  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, din timp pregătiți forma de copt, ungeți-o bine cu unt și presărați cu făină.
  2. Preparăm blatul: separați albușurile de gălbenușuri, turnați peste gălnebușuri jumătate din zahăr, bateți gălbenușurile până se va forma o spumă albă solidă.
  3. Apoi e necesar să bateți albușurile, pentru a face acest lucru mai ușor, albușurile trebuie să fie răcite. Din start bateți numai albușurile până obțineți o spumă pufoasă, treptat spuma va începe sa se îngroașe și va crește în volum. În această etapă, se adaugă restul de zahar (60 g = 3 linguri) și se continuați să bateți. Crema va deveni lucioasă și foarte densă.
  4. 4079954
  5. Amestecul de gălbenușuri cu grijă, cel mai bune din toate – cu o spatula sau lingura de lemn, se combina cu crema de albușuri. Amestecați încet cu grijă.
  6. Iar acuma este timpul să cerneți făina, se amestecă ușor cu (spatula sau mixer – la o viteză foarte scăzută).  1. 4079957
   Turnați amestecul în forma pregătită din timp și dați-l la cuptor, timp de 25 – 30 minute.
  2. În primele 20 minute nu deschideți ușa cuptorului, faceți testul cu scobitoare, pentru a vedea dacă e gata, când e gata lăsați-l să se răcească apoi îl tăiați în straturi, cu un cuțit bine ascuțit.
  3. Preparăm crema: Cu ajutorul unui mixer bateți untul, timp de aproximativ 5 minute la viteză medie, și apoi se toarnă treptat laptele condensat, continuând să bateți. Untul trebuie să fie moale, astfel păstrați-l la temperatura camerei.
  4. Pe platou aranjați straturile de blat unul peste aluat unse între ale cu cremă, pentru acest tort sunt binevenite arahidele sau nuci, mărunțiți-le cu ajutorul unui blender și presărați tortul pe partea de sus și părțile laterale. 1. 4079959
 2. 4079960
 3. Poftă Bună!