Psihosomatică: spune-mi ce te doare și îți voi spune unde ai probleme în viață

Psihosomatica – aceasta este o direcție în medicină care se ocupă de influența emoțiilor, fricelor și blocurilor noastre psihologice asupra sănătății. Este dovedit științific că experiențele și sentimentele noastre interioare duc la boli fizice.

fggh

Deci, ce-ți pot spune locurile tale dureroase?

Durerile de cap

Dacă te doare care capul frecvent sau permanent – de fapt , te „doare“ de gândire, o abundență de informații sau de reflecție a oricărui motiv. Durerile de cap apar adesea la oameni foarte inteligenți care suprimă emoțiile. Această problemă se referă la stima de sine scăzută și frica, la reproșurile interne pentru ceva și că o persoană ascunde totul în sine.

PărulProbleme cu părul (îcărunțirea devreme, căderea părului, lipsa vitalității) este un indicator al stresului, neputinței și disperării. Parul, în special la femei, este un simbol al energiei vieții. Probleme pot apărea dacă o persoană locuiește în tensiune și în frică constantă. Și tot ce este necesar este să fii tu însuți, să crezi în tine și în cel de sus. Uneori, bolile de păr pot apărea ca răspuns la un Ego mare, mândrie și insultă inconștientă față de Dumnezeu.

Gâtul

Gâtul conectează mintea (capul) cu simțurile (corpul). Problemele cu gâtul indică faptul că nu vă aflați în pace unul cu altul primul și al doilea. La nivel metafizic, aceasta trebuie înțeleasă ca o punte între materialul spiritual și cel material. Boli ale gâtului indică lipsa de flexibilitate: omului îi este frică să se întoarcă să audă adevărul din spatele lui, ignorând situația, în loc să facă claritate.

Gura

Bolile cavității bucale, de exemplu: stomatita – este asociată  cu supărări-le. Miscarea limbii – pedepsirea pentru vorbire, mușcarea obrajilor – anxietate, ascunderea secretelor. Gura este asociată cu adoptarea de noi idei. Orice probleme în ea vorbesc despre dezorganizări în această sferă.Buzele

Buzele reprezintă o reflectare a naturii noastre senzuale. În funcție de problemele interne, se pot reflecta următoarele boli:

 

Crăpături – omul se distruge din cauza unor sentimente contradictorii.

Buzele mușcătoare – auto-pedepsirea pentru senzualitatea manifestată.

Herpesul – este același ca și mușcarea buzelor, dar într-o formă mai gravă.

 

Stomacul

Medicii confirmă că gastrita apare adesea pe baza experiențelor și a suprasolicitărilor nervoase. Probleme cu stomacul indică faptul că sunteți în stare de nelămurire, există o lipsă de certitudine în viață și uneori, chiar se simte un sentiment de deznădejde și de osândire. Ulcerul de stomac vorbeste despre un sentiment de defectivitate, teama si insecuritate. Apare și din cauza iritării, care nu este eliberată în nici un fel. Dacă acești oameni își vor exptima emoțiile, atunci nu ar exista ulcere.

Spatele

Spatele simbolizează sprijinul vieții. Problemele cu spatele spun că nu există suport moral. O persoană crede că nu este iubit sau este forțat să-și ascundă dragostea. Dacă o persoană pierde mobilitate, atunci nu poate să-și arate dragostea față de ceilalți prin activitate. În cazul în care durerile sunt din partea stânga – atunci fată de rude, dacă sunt din partea dreapta – atunci față de lume.Gambele

Problemele cu picioarele indică conflictele principiilor vieții. Poate că aveți un colaps de idealuri și poate vreți ceva ce contravine temeliilor tale morale. Durerea de gambe vă împiedică să vă deplasați înainte, de aceea este legată de atitudinea noastră față de viitor și de capacitatea noastră de a merge mai departe în viață.

Excesul de greutare

Dacă la om se menține o greutate excesivă, atunci ar trebui să-și revizuiască lumea interioară. Adesea, organismul păstrează excesul, pentru a se proteja de influențele externe. Omul  este prea lipsit de apărare în fața societății, în fașa vieții în general. Uneori vorbește despre dorința deprimată de a atinge ceea ce este dorit. Persoanele care sunt supraponderale în copilărie sau adolescență întâlnesc deseori multe umilințe, ridiculizări și insulte în adresa lor.