Oamenii de știință au constatat activitatea fizică normală asupra organismului! - Bucatareasa

Oamenii de știință au constatat activitatea fizică normală asupra organismului!

Care nu va dăuna sănătății umane.

rttrtrUn stil de viață sănătos a devenit un obicei util pentru mulți oameni moderni. Un loc important în viața unei persoane este ocupat de exerciții fizice. Dar mulți îi exagerează cu sarcini, care cauzează adesea probleme de sănătate. Oamenii de știință au aflat câți pași ar trebui faceți  în fiecare zi pentru a rămâne în formă.

Sa efectuat un experiment. Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. Primul grup mers în fiecare zi câte 10.000 de pași. Cel de-al doilea grup a mers pe trepte de 1000 de pași de trei ori (trei plimbări scurte).Rezultatul este că exercițiile fizice moderate aduc mai multe beneficii organismului. Oamenii de știință cred că pentru a menține o formă fizică bună, este suficient să mergeți 3000 de pași pe zi zilnic.

Mersul pe jos previne aparitia diabetului de tip 2. Specialistii au demonstrat ca o persoana care merge pe jos timp de 150 minute pe saptamana, pierde aproximativ 7% din greutatea corpului si poate reduce cu pana la 58% riscul declansarii diabetului zaharat.

 

Mersul intareste inima, in cazul barbatilor. In urma unui studiu s-a constatat ca rata mortalitatii in randul barbatilor pensionari care au mers mai putin de 1.5 km pe zi a fost de doua ori mai ridicata decat a celor care merg pe jos minim 3 km pe zi.Mersul intareste inima, daca sunteti femeie. Cercetatorii afirma ca femeile care au mers pe jos timp de trei ore sau mai mult pe saptamana, au avut un risc mai redus de aparitie a atacului de cord sau a altor evenimente coronariene, cu pana la 35% comparativ cu femeile care nu au mers pe jos.

 

Mersul pe jos este bun pentru sanatatea creierului. Specialistii au descoperit ca la femeile care au mers pe jos minim 1.5 ore pe saptamana functia cognitiva s-a imbunatatit si declinul cognitiv a fost mai mic decat la cele care au mers mai putin de 40 de minute pe saptamana.

Deacee mergeti pe jos la serviciu faceti primblari la aer liber!