Macrou marinat după o rețetă specială!

442e14

Ingrediente:

-4 bucati macrou proaspat

-1 morcov



-2 cepe

-masline

-1kg sare grunjoasa

-2 linguri de zahar

-250ml ulei

-500ml otet

-boabe de ienibahar

-coriandru

-boabe piper negru

-citeva frunze de dafin

-apa

Mod de preparare:

1)Devisceram si spalam bine macrou sub un jet de apa rece,taiem macroul in felii groase de aproximativ 1,5cm.Luam un vas care are capac si turnam un pat de sare grunjoasa  pe fundul vasului,asezam macroul peste patul de sare si-l acoperim in intregime foarte bine cu sarea grunjoasa,acoperin vasul si il dam la frigider unde il lasam 24 de ore.


2)Dupa 24 de ore scoatem pestele din sare si il spalam putin sub jet de apa cit sa inlaturam sarea de pe el.Aranjam iarasi pestele in vas si turnam peste el otet este bine sa-l diluam cu apa dupa gust,altfel pestele va iesi foarte acru,otetul cu apa pina acoperim total macroul.

3)Acoperim din nou vasul cu capacul si il dam la frigider inca 24 de ore,dupa 24 de ore scurgem  otetul si adaugam ulei pina acoperim tot macroul dam di nou vasul la frigider pentru alte 24 de ore.

4)Dupa ultimele 24 de ore scoatem macroul de la frigider,curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le taiem astfel.Taiem morcovul rondele de 5cm si il adaugam intr-un bol,taiem si ceapa in rondele de 3 cm si putem taia si rondelele pe jumatate.

5)Luam borcane asezam citeva rondele de ceapa si morcov pe fundul borcanului adaugam citeva boabe de ienibahar,coriandru si piper,1-2 frunze de dafin.Adaugam rondelele de macrou si le asezam cit mai bine una linga alta ca sa ocupam spatiu cit mai bine adaugam apoi si masline iarasi rondele de ceapa si morcov si iarasi macrou pina umplu borcanul adaugam din nou la sfirsit rondele de morcov si ceapa.


6)Adaugam intr-un vas o cana cu apa,2linguri de zahar amestecam sa dizolvam zaharul si adaugam otet dupa gust,pina obtinem o concentratie de otet dorita dar suficient de  concentrate,turnam in borcan Solutia de otet pina umplem borcanele,agitam putin borcanele cit sa iasa bulele de aer si acoperim bine cu capac.

Pastram borcanele in frigider,macroul marinat poate fi consumat de a doua zi,este foarte gustos si se prepara usor.

POFTĂ BUNĂ!