De ce plânsul este util pentru psihicul feminin!

khj

Statisticile spun că bărbații plâng de 7 ori pe an, în timp ce femeile plâng de 47 de ori. În același timp, psihologii spun că dacă plângi mai des, îți stă mai ușor pe inimă, atunci e numai de folos.  Lumea frumuseții vă va spune de ce plânsul este bun pentru sănătatea voastră!

 

Plânsul îți protejează ochiiPe obraz apar lacrimi datorită iritației ochilor. Cauza lăcrimării profundă poate fi praful, mirosul de ceapă, vânt sau piper. Nu vă grăbiți să vă ștergeți rapid ochii pentru a salva machiajul. Permiteți-vă să plângă pentru a scăpa de toți iritanții. În plus, lacrimile dezinfectează de asemenea ochii.

Nu vă grăbiți să vă ștergeți ochii cu mâinile după tăierea ardeiului. Spălarea cu apă nu va ajuta. Capsaicina, care este în compoziția ardeiului iute și a devenit cauza lacrimilor tale, nu se dizolvă în apă. Dar este solubil în grăsimi, spălați-vă astfel mâinile cu lapte gras, săpun vegetal, cremă, săpun. Apoi spălați fața cu aceleași grăsimi.

 

Tensiune și stres

Rețineți că lacrimile apar pe ochi în rezultatul stresului, cu excepția cazului în care decojiți ceapa de coaja. Toate experiențele, fie ele pline de bucurie sau nu, ar trebui să-și găsească calea afară. Cel mai rău dintre toate este să vă strângeți emoțiile într-un pumn. Deci, vă veți distruge sistemul nervos.Dacă simțiți necesitatea de a plânge – plângeți. Dacă vedeți că o persoană plânge, nu o opriți, dații libertate plânsului. Cercetările medicale arată că 88.9% din oameni după plâns se simt mult mai bine. Și doar 8,4% se simt mai rău.

 

Plânsul face respirația mai ușoară

Lacrimile trec prin trecerea nazală și fluxul lacrimal, după care lacrimile vin în contact cu mucusul. Iată de ce atunci când plângem, apar lacrimi. Acest lucru este drept și bun, pentru că a fost conceput de natură.

 

Plânsul scade tensiunea arterială

În timpul plângerii, tensiunea arterială scade și frecvența cardiacă scade. Aceste date au fost obținute pe baza cercetărilor, când participanții au izbucnit în plâns.

Plânsul e o anestezie.  În timpul plânsului, corpul nostru produce o cantitate de hormoni care reduce durerea, deci nu contează dacă te-a sunat înapoi sau pur și simplu te-ai fript – va fi mult mai ușor dacă vei plânge.Lacrimile ne fac puțin mai fericiți

Spune-mi e paradoxal? Nu

Dacă vă oferiți ocazia de a experimenta emoțiile în întreaga gamă, fără a evita cele mai severe. După încercarea celor mai dificile momente, vă veți simți mult mai fericit – acesta este un fel de gimnastică pentru psihică.