De ce Dumnezeu a creat răul? Răspunsul ma atins până în adâncul sufletului! - Bucatareasa

De ce Dumnezeu a creat răul? Răspunsul ma atins până în adâncul sufletului!

mini

Profesorul de la universitate ia întrebat pe studenții săi o astfel de întrebare:

– Tot ce există este creat de Dumnezeu?Un student a răspuns cu îndrăzneală:

– Da, a fost creat de Dumnezeu.
– Dumnezeu a creat totul? A întrebat profesorul.
– Da, domnule, răspunse studentul.

Profesorul a întrebat:

– Dacă Dumnezeu a creat totul, atunci Dumnezeu a creat răul, dacă există. Și conform principiului că faptele noastre ne definesc, atunci Dumnezeu este rău.

Studentul a tăcut când a auzit acest răspuns. Profesorul era foarte mulțumit de el însuși. El sa lăudat elevilor că a dovedit din nou că credința în Dumnezeu este un mit.

Un alt student a ridicat mâna și a spus:

– Pot să vă pun o întrebare, profesore?
– Bineînțeles, spuse profesorul.

Studentul sa ridicat și a întrebat:

– Profesore, frigul există?
“Ce fel de întrebare este asta?” Desigur, există. Ție niciodată nu ți-a fost frig??

Elevii au râs la întrebarea tânărului. Tânărul a răspuns:

– De fapt, domnule, frigul nu există. În conformitate cu legile fizicii, ceea ce considerăm frig este, de fapt, o lipsă de căldură. O persoană sau un obiect poate fi studiat dacă, acesta are sau transmite energie.

Absolut zero (-460 grade Fahrenheit) este absența completă de căldură. Toată materia devine inertă și nu poate reacționa la această temperatură. Frigul nu există. Am creat acest cuvânt pentru a descrie ceea ce simțim atunci când nu există căldură.Studentul a continuat:

– Profesore, întunericul exista?

– Bineînțeles că există.

– Iar  greșiți, Domnule. De asemenea, întunericul nu există. Întunericul este într-adevăr absența luminii. Putem studia lumina, dar nu și întunericul. Putem folosi prisma lui Newton pentru a descompune lumina albă în mai multe culori și pentru a studia lungimile de undă diferite ale fiecărei culori. Nu poți măsura întunericul. O simplă rază de lumină poate pătrunde în lumea întunericului și îl luminează. Cum puteți spune cât de întunecat este spațiul? Puteți măsura cât de multă lumină este reprezentată. Nu-i așa? Întunericul este un concept pe care o persoană îl folosește pentru a descrie ce se întâmplă când nu există lumină.

În cele din urmă, tânărul a întrebat profesorul:

Domnule, există răul?

De data aceasta nesigur, profesorul a răspuns:

– Bineînțeles, așa cum am spus. îl vedem în fiecare zi. Cruzimea între oameni, o mulțime de crime și violență din întreaga lume. Aceste exemple nu sunt altceva decât o manifestare a răului.La aceasta studentul a răspuns:

– Răul nu există, domnule, sau cel puțin nu există pentru el. Răul este pur și simplu absența lui Dumnezeu. Este similar cu întunericul și frigul – un cuvânt creat de om pentru a descrie absența lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a creat răul. Răul nu este credință sau dragoste, care există ca lumină și căldură. Răul este rezultatul absenței în inima omului a iubirii divine. E ca și frigul care vine atunci când nu există căldură, sau felul de întuneric care vine atunci când nu există lumină.

Numele studentului a fost – Albert Einstein …