Cele mai bune parfumuri femeiești din toate timpurile – 10 arome irepetabile

Ratingul celor mai bune și populare parfumuri femeiești din lume, verificare în timp:

2f07f7396d3733c170e94ccec30698141
Aromatul Chanel № 5 – cea mai cunoscută aromă a modernității are deja 90 de ani! Chanel № 5 a fost creat la comanda madame Coco de către domnul Bo, parfumerul instanței regale ruse, fugar în Paris în timpul revoluției rusești. El i-a prezentat creatoarei de modă 10 arome diferite. Ea s-a oprit la esența cu numărul 5 – de unde și vine numele legendarelor parfumuri.
Cele mai înalte note ale aromei sunt compuse din aldehide , neroli , ylang – ylang , bergamot și lămâie. În inima mirosului se regăsesc note feminine: iris, rădăcină de violete, iasomie, lăcrimioară, trandafir. La bază-chihlimbar, lemn de santal, paciuli, mosc, zibeta, vanilie, mușchi de stejar, vetiver.
Când în anul 1954 un jurnalist american a întrebat-o pe Marilyn Monroe, cu ce este îmbrăcată, atunci când merge la culcare, actrița a răspuns: “Câteva picături de Chanel Nº 5”. La o publicitate mai bună decât aceasta, se poate doar de visat.

20130110-095344-7951

Aroma Poison, Christian Dior-apariția cultului aromei Poison în anul 1985, a fost la fel de răsunătoare, ca și apariția stilului New Look, creat de maestrul Dior cu jumătate de secol mai devreme. Aroma deschisă, creată de Eduard Fleshier, a încântat societatea.
Picant , puternic , senzual și de lungă durată, parfumul s-a dovedit a fi o explozie de flori și fructe exotice, de paradis. Notele de zmeură , cassia , coacăză neagră , lemn tropical și chihlimbar se împletesc într -o simfonie organică , tare și melodios , pasionant , ca dragostea adevărată.o.186411

Aroma Youth Dew, Estee Lauder – primele parfumuri americane care au reușit să cucerească lumea. În anul 1950, madam Lauder a decis să creeze un aromat, care ar putea fi utilizat în orice moment al zilei, nu doar noaptea, așa cum prescriau pe atunci regulile bunului gust din Europa. Totodată, aceasta a fost o tentativă de a democratiza parfumeria, de a o face mai accesibilă pentru femei, și de a schimba cadourile scumpe într-o îngrijire zilnică și plăcută.
În anul 1952 a apărul uleiul pentru baie Youth Dew, iar în anul următor a apărut și parfumul cu același nume. Astăzi, aroma pare foarte intensă, chiar grea – dar anume asta a fost intenția americanilor în anii 1950.
Youth Dew are un miros floral de chihlimbar destinat femeilor sigure pe sine și pe propria atractivitate. Notele de vârf sunt compuse din arome de portocale, bergamot și piersici, urmate de flori modeste: zambilă, mușețel și frunze de geranium. În miez-trandafir, iasomie, orhidee, cuișoare parfumate și scorțișoară. Baza este formată din vetiver, patchouli, lemn de santal și opopanks, chihlimbar oriental, mosc, vanilie bourbon, tămâie și rășină aromatică.

nina_ricci_lair_du_temps1

Aroma L’Air du Temps, Nina Ricci – aroma de cult a casei de modă franceze a fost creată în 1948, anul de după război. Fiul Ninei Ricci, Robert, pasionat de crearea aromelor mai mult decât de crearea liniilor vestimentare, a pus în fața parfumerului Francis Fabron o sarcină simplă: să infecteze aerul cu mirosul de bucurie , calm , existență pașnică fără griji, de care Europei i-a fost atât de dor.
Sticla originală de L’Air du Temps corespundea cu planul fondatorilor – capacul era împodobit și este împodobit și în prezent, cu porumbei decorativi -simbol al păcii.
Numele parfumului L’Air du Temps a devenit un simbol, ceea se înseamnă literalmente “spiritul vremurilor”. Iasomia , trandafirii , violetele oferă parfumului spiritului tinereții și romantismului, iar lemnul de santal, moscul și cedrul de chihlimbar oferă un sentiment de bunăstare, stabilitate și încredere. Cu toate acestea, formula exactă a aromei rămâne un secret de mai bine de 60 de ani.

5535627e6bfca1

Aroma Shalimar, Guerlain – legendarul parfum Guerlain Shalimar a fost creat în același an cu Chanel № 5, adică în 1921. Totuși, a ieșit la lumină patru ani mai târziu. Acest lucru s-a întâmplat la Expoziția Mondială în Marele Palat de la Paris.
Parfumul clasic, estic, a fost creat de însuși Jacques Guerlain în anii 1920 când Parisul era acaparat de moda estului. Atunci când a creat un miros de lemn de santal, moale, Guerlain a fost inspirat de istoria prințesei Mumtaz- Mahal, în numele căreia soțul ei Șah-Djahan a înălțat Tadj-Mahal. “Șalimar” se traduce din sanscrită ca “Templul Iubirii”.
Compoziția parfumului se evidențiază prin note accentuate de mandarin, lămâie, cedru și bergamot. Inima voluptoasă ascunde arome de caramelă și iasomie, trandafir de mai, boabe de tonka și vetiver. Baza de incitant este formată din piele, lemn de santal, opoponacsa, zibeta, vanilie și tămâie. Toate aceste elemente crează o adevărată poveste de Est.opium-de-yves-saint-laurent-eau-de-parfum-spray-50-ml-pour-femme1

Aroma Opium, Yves Saint Laurent– legendarul aromat Opium a fost creat de Yves Saint Laurent în anul 1977 și a devenit întruchiparea iubirii autorului față de  Est. Parfumul a definit modul în care concepea creatorul  frumusețea și atractivitatea feminină.
Couturierul a ales singur numele provocator al creației aromate. Niciodată înainte în Franța nu au fost create parfumuri cu o asemenea concentrație de alcool, care lăsau o urmă intensă. Parfumerii Jean-Louis Sisec și Jean Amique au transformat în miros pasiunea și misterul nopților asiatice. Compoziția începe cu note picante de fructe, chihlimbar, mosc, dafin, cuișoare, vanilie, scorțișoară, piper, coriandru, mandarine, portocale, prune piersici. În inima mirosului se ascunde un buchet bogat de flori: trandafir, garoafe, crin din vale, iasomie, iris, ylang-ylang. La bază poate fi sesizat un amestec exotic de lemn dulce parfumat și tămâie. Acest miros de seară este atât de rezistent încât poate fi simțit cu ușurință și a doua zi.

obsession-eau-de-parfum1Aroma Obsession, Calvin Klein – în anul 1985 parfumerul Jean Guichard a creat o “iluzie” de la Calvin Klein. Parfumul Obsession poate fi descoperit prin note de mandarin, bergamot, trandafir, floare de portocal. Inima aromei este neobișnuită: coriandru, gălbenele și pelin. La bază are chihlimbar și mușchi. Componentele extraordinare au creat un miros neobișnuit, imposibil de uitat, la fel cum este imposibil să uiți numele autorului. La prezentarea parfumului, Calvin Klein a spus: ” Nu am vrut să obțin un parfum de modă veche , am vrut ceva direct, senzual si provocator – anume așa văd eu o femeie adevărată . “

6c611141-8b4c-11dd-bc07-001d60d7a2071

Aroma 212, Carolina Herrera – unul din cele mai solicitate parfumuri contemporane, 212, a fost creat în anul 1977. Numele său, 212, este un cod telefonic din New-York, codul preferat al autoarei.
Herrera descrie parfumul 212 ca pe o provocare cu aromă proaspătă , dar intensă . Acesta a fost creat din plantele cele mai prețioase : lemn de santal , mosc , lemn de mandarină , bergamot , flori de copac de mătase și de portocal, copac de mătase portocaliu , Camellia , satinwood și flori numite ” Regina nopții “.
Floricele fine se combină perfect cu lemnul sub formă de pudră delicată . Gustul de fructe si notele de mosc oferă aromei energia, vitalitatea și tăria -adevăratul spirit al Big Apple!

4d6f853fccda11

Aroma Magnetism, Escada – primul aromat estic de la Escada a fost creat în anul 2003. Parfumerul Pierre Bourdon dă asigurări, că Magnetism este plin de o putere magică, care duce femeile în întâmpinarea iubirii. Dacă va apare sau nu iubirea după achiziționarea parfumului, va arăta vremea, dar buna dispoziție și înviorarea simțurilor este garantată.
Parfumul este compus dintr-un amestesc senzual și picant de ingrediente : lăcrămioare , lemn de santal , vanilie , mosc , iasomie , lemn , chihlimbar , frezii, iris , coacaze negre , prune , busuioc , helichrysum și flori de migdale .

4fe69f1

Aroma For Her, Narciso Rodriguez – primul parfum care face parte din unul dintre cele mai cunoscute branduri a fost creat în anul 2003. Designerul susține că Narciso Rodriguez For Her – este un cadou dedicat tuturor femeilor, o părticică din el, pe care vrea s-o ofere tuturor reprezentantelor sexului frumos. Baza acestui parfum este un senzual mosc egiptean. Narciso Rodriguez a ales această nuanță pentru mirosul tineresc asociat cu prima lui dragoste. De asemenea , parfumul conține note de vanilie , mosc , lemn , chihlimbar , vetiver , floare de portocal , miere și osmanthus . Acest cocktail parfumat te face să te simți de-a dreptul dorit !