Calatoriile ne aduc mult mai multă fericire, decât lucrurile materiale! - Bucatareasa

Calatoriile ne aduc mult mai multă fericire, decât lucrurile materiale!

yufg

De ce ne grăbim la magazin imediat ce avem bani? Cu fiecare nouă achiziție, ne simțim mai fericiți, dar câteva zile mai târziu din bucuria anterioară nu există nici o urmă. Am decis să înțelegem această problemă dificilă, pentru a înțelege odată pentru totdeauna unde trebuie să căutăm fericirea. 

Se pare că principalul dușman al fericirii noastre este un obicei. Imediat ce achiziția devine obișnuită pentru noi, nivelul de satisfacție cu viața scade și suntem forțați să fugim pentru următoarea achiziție. Și așa și din nou și din nou.

Cu toate acestea, cercetarea de la Universitatea Cornell a rupt acest cerc vicios. Profesorul de psihologie, Thomas Gilovich (Thomas Gilovich) a dovedit că trăim același val de fericire ca atunci când cumpărăm ceva dorit și în timp ce călătorim. Și cel mai important – în timp, nivelul de bucurie asociat cu achiziția cade, iar impresia de aventură continuă să ne furnizeze hormoni de fericire pentru o perioadă foarte lungă de timp.Participarea la diverse evenimente, călătorii, dobândirea de noi abilități, precum și experiență extremă – toate acestea reprezintă o rezervă ideală de fericire pentru fiecare dintre noi. Un nou obiect gadget sau chiar o mașină va deveni în cele din urmă familiar sau depășit, și fiecare nouă memorie va fi o sursă de adevărată bucurie care va rămâne cu noi pe viață.