Budincă de carne de pui, caşcaval şi usturoi – o rețetă delicioasă, din cele mai accesibile ingrediente! - Bucatareasa

Budincă de carne de pui, caşcaval şi usturoi – o rețetă delicioasă, din cele mai accesibile ingrediente!

mnm

Astăzi vă recomandăm cu drag o rețetă simplă cu  piept de pui, legume şi cașcaval la cuptor.Este o mâncare ușoară şi delicioasă, potrivită pentru orice ocazie, sau atunci când nu dispuneți de suficient timp, vă scoate rapid din impas. Pregătiți şi savurați cu plăcere alături de cei dragi!

Ingrediente

 • 2 buc piept de pui
 • 2 vinete
 • 3 roșii
 • 150 g de cașcaval
 • 2 căței de usturoi
 • Un buchețel de mărar


 • Ulei pentru prăjit
 • Sare, piper roșu și negru – după gust

MOD DE PREPARARE

 1. Spălați vinetele, tăiați cozile și uscați-e. Taie-le de-a lungul, în benzi subțiri, pune într-un castron, se adaugă sare și se lasă timp de 20-30 minute. Sucul care se va aduna în castron de la vinete, îl aruncați.
 2. Spălați pieptul de pui, uscați bine apoi fiecare piept de pui, se taie în 4 părți. Fiecare bucată, se acoperă cu o folie alimentară și se bate ușor cu un ciocan special. Fiecare bucată se condimentează cu sare și piper după gust.
 3. Roșiile se spală, se usucă, se taie tulpina și se taie în inele. Se curata usturoiul si se taie foarte mărunt. Verdeața se spală și se taie mărunt, cașcavalul dați-l prin răzătoare.
 4. Într-o tigaie, încălziți puțin ulei vegetal, așezați fâșiile de vinete și prăjiți 2-3 minute pe fiecare parte. Puneți vinetele pe un șervețel de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.


 5. Ungeți forma de copt cu ulei vegetal și puneți vinetele una puțin peste alta astfel încât să formați un strat din ele. Peste vinete puneți bătute de pui apoi iar vinete și iar pui. Apoi așezați inelele de roșii, adăugați puțină sare și piper peste roșii, presărați cu usturoi și verdeață. Pe partea de sus presărați cu cașcaval ras.
 1. Se pune forma într-un cuptor încălzit la 180 ° C și se coace timp de 20-25 minute. Scoateți caserola din cuptor, lăsați să stea timp de 10 minute și serviți.
 2. Poftă Bună!