Bea apă cu lămâie în fiecare dimineață și scapă de 13 probleme de sănătate în mod natural!

Un pahar de apă caldă cu lămâie – este un ritual minunat pentru cei ce își doresc sa ducă un mod sănătos de viață.

Lămâile sunt o sursă veritabilă și bogată în vitamina C, iar organismul poate lua 64% din necesarul zilnic din 100 de grame de suc de lămâie. Lămâile conțin, de asemenea, numeroase fitochimicale, inclusiv polifenol, care întârzie îmbătrânirea pielii. Consumul regulat de apă cu lămâie poate ajuta organismul în mai multe feluri. MY photo for #capturetheword: Refreshing

  1. Te scapă de acnee – șterge fața cu un disc de vată înmuiat în apă cu suc de lămâie, aceasta va elimina impuritățile și excesul de sebum.

2. Elimină pietrele de la rinichi – sigur nu știați că lămâile pot ajuta și în acest sens, însă aceste fructe exotice sunt foarte bune pentru eliminarea pietrelor și nisipului de la rinichi. Potasiul din lămâi crește nivelul de citrat în urină și previne formarea oxalatului.

3.  Te scapă de răceală și gripă – știm cu toții că lămâile sunt bogate in vitamina C, un antioxidant natural care îmbunătățeste sistemul imunitar și are proprietăți antivirale și antibacteriene, iar cel mai bun mod de a rămâne sănătoși în timpul perioadei de iarnă este de a bea apă cu lamaie.

4.  Unghii tari și sănătoase –  oamenii care consumă apă de lămaie în fiecare zi vor vedea că unghile lor vor deveni mai puternice, nu se vor mai exfollia și astfel vor fi mai sănătoase.5. Reduce inflamatia – lămâile au proprietăți antiinflamatorii și neutralizează aciditatea din corp (una dintre principalele cauze ale inflamației tisulare).

6. Te scapă de fibromialgie – dacă vei combina apa cu lămâie și yoga vei scăpa cu ușurință și de fibromialgie (n.r fibromialgia este o suferinta non-inflamatorie care consta in durere cronica, difuz raspandita in tot corpul, asociata cu reducerea pragului durerii si prezenta unor puncte specifice, dureroase la presiune si o  multitudine de alte simptome: oboseala, disfunctie cognitiva, tulburari de somn, anxietate, depresie).

7. Reduce imflamarea la nivelul articulațiilor – apă cu lămâie poate ajuta la reducerea acidului uric din articulații noastre.

8.  Reduce pofta de alcool – bea apa cu lămâie înainte de a merge la o petrecere, iar pofta de alcool se va diminua.

9. Topește grăsimea –  Apa cu lămâie te poate ajuta să slăbești mai repede și să-ți menții greutatea. Reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul și acționează ca un accelerator în arderea grăsimilor.

10. Elimină toxinele – Sucul de lămâie ajută organismul să elimine toxinele prevenind deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Aceasta stimulează ficatul să producă mai multe enzime. Este un diuretic natural, menține tractul urinar sănătos și previne dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea PH-ului. Acest beneficiu este foarte important în special pentru cei care suferă de infecții urinare.

11. Amelioreaza durerile musculare dupa efort – ai avutun antrenament greu? Stoarce o lămâie într-un pahar, pune apă și consumă cu plăcere. Poți spune apoi ”adio”vdurerilor musculare.

12. Probleme cu pancriasul este suficient sa bei apă cu lămâe în timpul mâncării.

13. Întărește sistemul imunitar – apa cu lamaie ajută, de asemenea, sistemul limfatic, dar și sistemul nostru imunitar pentru prin eliminarea agenților patogeni.

sursa: lifter.com