Batereia telefonului tău tine tot mai puțin, încărcându-l greșit. Iată ce spun specialiștii! - Bucatareasa

Batereia telefonului tău tine tot mai puțin, încărcându-l greșit. Iată ce spun specialiștii!

dsds

Problema timpului nostru – gadgeturile noastre nu au o încărcare suficientă, dacă la început funcșionează în mod normal și păstrează o zi stabilă și poate două, dar după utilizarea activă, acest timp este scurtat, foarte redus. Cu toate acestea, aceasta este în mare măsură vina proprietarilor, nu a telefoanelor.Mulți consideră că este necesar să se încarce imediat și complet telefonul și să nu se facă în etape.

Dar această afirmație este o eroare.

Ca multe fenomene, procesul de încărcare a bateriilor a fost analizat în detaliu într-una din universitățile de cercetare. Și sa descoperit că bateriile experimentează așa-numitul stres pe sarcini frecvente și, ca o consecință, durata funcționării lor este redusă.

Dacă telefonul este încărcat complet, acesta trebuie să fie deconectat de la priză.

 

După cum arată datele de cercetare, după o încărcare completă a bateriei lăsând telefonul conectat la rețea -este foarte dăunătoare.  După ce a primit 100% de încărcare a bateriei, lasând în continuare  în priză batereea mai primeste impulsuri  electrice de la încărcator, ce dăunează telefonului.Dar, pentru baterie această stare provoacă stres, iar acest lucru la rândul său o uzează. Acest lucru poate fi comparat cu orele de muncă umane cu tensiune musculară constantă și fără odihnă.

Prin urmare, este mai bine să deconectați dispozitivul gadget de la rețea după o încărcare completă.

Nu este neapărat să încarci telefonul complet.

Cercetătorii susțin că nu este necesar să încărcați smartphone-ul la maxim. Acest lucru nu este chiar de dorit. Și toate pentru că, ajungând la maxim, încărcarea are loc sub tensiune ridicată. Pentru un telefon, acest lucru este dăunător.

Totul se reduce la faptul că este mai bine să încărcați telefonul smartphone în timpul zilei de mai multe ori, după posibilitate.

Când este posibil, trebuie să puneți telefonul la încărcare

 

Experții recomandă încărcarea smartphone-ului, când sa așezat în jur de 10%. Desigur, va fi extrem de rar să faceți acest lucru, deci trebuie să o încărcați ori de câte ori este posibil. Acest lucru va duce la creșterea duratei de viață a bateriei. Și, de asemenea, bateria telefonului va fi întotdeauna încărcată, ceea ce este, de asemenea, foarte convenabil.

Smartphone-ul nu ar trebui să fie fierbinte 

Toate bateriile de pe telefoane sunt foarte sensibile la căldură. Unii producători vă recomandă să scoateți capacul telefonului în timpul încărcării. Deoarece acest lucru duce la supraîncălzirea dispozitivului.

 

Și ar trebui să vă protejați telefonul de lumina directă a soarelui. Bateria va dura mai mult.