6 exerciţii kinesiologice care vor face creierul să lucreze la putere maximă - Bucatareasa

6 exerciţii kinesiologice care vor face creierul să lucreze la putere maximă

dsdfsdsd

Kinesiologia – este știința despre dezvoltarea abilităților mentale și sănătății fizice prin exerciții motorii. Aceasta include o combinație de cunoștințe teoretice și practice din naturopatie, fizioterapie, acupunctură, chiropractică, medicină orientală, homeopatie etc.

Aceste exerciții pot fi efectuate atât pentru adulți, cât și pentru copii, revigoră, tonifiază, ușurează oboseala, greutate în cap, ajută la rezolvarea momentanului de somnolență nedorită, accentuează atenția și memoria și sporesc în mod semnificativ capacitatea de concentrare asupra muncii efectuate.Exerciţiul – „Ureche – nas”

 

Cu mâna dreaptă apucaţi urechea stângă, iar cu mâna stângă atingeţi-vă vârful nasului. Schimbaţi repede şi ritmic poziţia mâinilor. Repetaţi exerciţiul până când nu veţi simţi că îl executaţi perfect. Asta vă va ajuta foarte mult la creşterea concentraţiei, în cadrul activităţii voastre.

Exerciţiul – „Energizator”

 

Întindeţi-vă tot corpul simultan. Aplecaţi-vă capul în urmă, apoi strângeţi înapoi corpul, cât mai aproape de zona sânului. Repetaţi ritmic şi conştiincios aceşti 3 paşi şi veţi putea beneficia de relaxarea muşchilor gâtului şi a umerilor. De asemenea, se va ridica nivelul oxigenului în sânge şi se va activa aparatul vestibular. Toate aceste lucruri vă vor ajuta să ajungeţi la un echilibru perfect al organismului vostru.

Exercițiul “Butonul Creierului”

Această mini-serie din trei exerciții, conectează sistemul electric al corpului. Fiecare exercițiu se fece cu fiecare mână câte 20 – 30 de secunde.

  • Cu degetul indicator și mediu al mânii masați punctele deasupra buzei superioare (mijlocul pliului nasolabial) și în mijlocul buzei inferioare. Palma celeilalte mâini în acest moment se află pe ombilic. Simultan, puteți transfera privirea în diferite direcții: stânga-sus și dreapta- jos, etc. Apoi schimbați poziția mâinilor și repetați exercițiul.

Exerciţiul – „Cârlige”

Petru efectuarea acestui exerciţiu, trebuie să vă aşezaţi pe scaun, să vă încrucişaţi mâinile, picioarele şi degetele, aşa încât toate membrele din partea dreaptă să fie deasupra celor din partea stângă. Ţineţi membrele încrucişate în aer şi respiraţi adânc. Continuaţi procedura timp de 1-5 minute, până când nu căscaţi sau nu simţiţi un anumit efect asupra organismului.

Exercițiul – „Generatorul de putere”

Puneți brațele încrucișate pe masa din fața dvs. Apăsați bărbia în piept. Pentru a simți întinderea musculaturii spatelui și relaxarea brațului umărului. Cu o respirație adâncă, aruncați-vă capul înapoi, îndoiți-vă spatele și deschideți pieptul. Apoi, la expirație, relaxați-vă din nou spatele și coborâți bărbia în piept.

Ca urmare a acestor acțiuni se pot relaxa mușchii din zona gâtului și umerilor, crește nivelul de oxigen din sange, sistemul vestibular este activat, aflux sporit de lichid cefalorahidian în sistemul nervos central.Pentru acest exercițiu simplu, dar eficient, folosesc cea mai mare parte în timp ce lucrez la calculator. Dacă-l execute timp de 5-10 minute, apoi a redus, în cazul în care nu a trecut în întregime oboseala, începe mult mai bine la „cap de lucru“, crește concentrarea atenției.

Exerciţiul – „Oglindă”

Puneţi pe masă o foaie curată. Luaţi în ambele mâini câte un pix sau un creion. Începeţi să desenaţi, scrieţi cu ambele mâini simultan, creând aplicaţii grafice simetrice, care se reflectă reciproc. Acest gen de exerciţiu ne ajută să atrenăm ambele părţi ale creierului nostru, în acelaşi timp şi să depăşim deprinderile de a gândi doar cu o parte sau alta a creierului nostru, valorificându-le pe ambele simultan.

sursa: xochu-vse-znat